Sposób przygotowania:
Sałatka na święta
Tortellini ugotować według opisu na opakowaniu.
Jajka obrać i pokroić w dużą kostkę.
Pora pokroić w półksiężyce a potem posiekać.
Paprykę pokroić w mniejszą kostkę , szpinak posiekać ale nie za drobno, kukurydzę odsączyć z zalewy a pomidory pokroić na mniejsze kawałki.
Majonez wymieszać z jogurtem, solą, pieprzem i musztardą do momentu rozpuszczenia się musztardy.
Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać i wstawić pod przykryciem do lodówki do przegryzienia się smaków na co najmniej dwie godziny.
Jajka obrać i pokroić w dużą kostkę.
Pora pokroić w półksiężyce a potem posiekać.
Paprykę pokroić w mniejszą kostkę , szpinak posiekać ale nie za drobno, kukurydzę odsączyć z zalewy a pomidory pokroić na mniejsze kawałki.
Majonez wymieszać z jogurtem, solą, pieprzem i musztardą do momentu rozpuszczenia się musztardy.
Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać i wstawić pod przykryciem do lodówki do przegryzienia się smaków na co najmniej dwie godziny.