Sposób przygotowania:
Sałatka z zupek chińskich z cieciorkąETAP 1:
Filet z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej. Następnie przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą kebab-gyros. i smażyć. Na końcu odsączyć z oleju i wystudzić. Paprykę konserwową pokroić w kostkę, a szczypiorek drobno posiekać.
ETAP 2:
Makaron z zupek chińskich drobno pokruszyć i wrzucić do miski razem z przyprawami, które tam się znajdują (poza olejami, które wyrzucamy). Dodać pozostałe składniki tj. usmażonego fileta z kurczaka, odsączoną cieciorkę z puszki, paprykę konserwową oraz szczypiorek. Na końcu dodać majonez i dokładnie wszystko wymieszać. Włożyć do lodówki na min. 1 godz., aby makaron spęczniał.
Po tym czasie, sałatkę jeszcze raz przemieszać i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.