Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Sałatka z porem, ryżem i ogórkami konserwowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pyszna sałatka z porem, ryżem i ogórkami konserwowymi. Doskonała przekąska na każdą imprezę. Warto ją przygotować.

Sałatka z porem, ryżem i ogórkami konserwowymi

Składniki:

Sałatka z porem, ryżem i ogórkami konserwowymi

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z porem, ryżem i ogórkami konserwowymi
1. Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu. Odstawiam do przestudzenia. Białe części pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Następnie odcedzam i chwilę studzę. Ogórki kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.

2. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Przygotowaną sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem.

Tagi:

ogórki