Sposób przygotowania:
Sałatka z rzodkiewką, porem i patisonami
1. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 5 minut pod przykryciem. Pora odcedzam na sitku i chwilę studzę. Rzodkiewkę oczyszczam i kroję w plasterki.
Patisony odsączam z zalewy i kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo obieram i kroję w kostkę.
2. Wszystkie przygotowanie składniki sałatki przekładam do miseczki. Dodaję majonez oraz odrobinę soli i pieprzu.
Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem i wędliną.
Patisony odsączam z zalewy i kroję w kostkę. Jajka gotuję na twardo obieram i kroję w kostkę.
2. Wszystkie przygotowanie składniki sałatki przekładam do miseczki. Dodaję majonez oraz odrobinę soli i pieprzu.
Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem i wędliną.