Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowanym bakłażanem i gruszką
Zaczynamy od pokrojenia bakłażana w plasterki. Solimy go i odstawiamy na ok 15 min. Płuczemy , osuszamy i grillujemy z obu stron. Zimny kroimy w kostkę.
Pomidory myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. Mozzarelle kroimy w małe kawałki. Gruszkę dobrze myjemy nie obieramy kroimy w kostkę.
Pokrzywę zalewamy gorąca woda ok 80 stopni. Odstawiamy na ok 5 min i odcedzamy. Zimna miksujemy z orzeszkami, czosnkiem i olejem. Solimy do smaku.
Zielony sos dodajemy do sałatki. Mieszamy i solimy do smaku.
Pomidory myjemy osuszamy i kroimy w kostkę. Mozzarelle kroimy w małe kawałki. Gruszkę dobrze myjemy nie obieramy kroimy w kostkę.
Pokrzywę zalewamy gorąca woda ok 80 stopni. Odstawiamy na ok 5 min i odcedzamy. Zimna miksujemy z orzeszkami, czosnkiem i olejem. Solimy do smaku.
Zielony sos dodajemy do sałatki. Mieszamy i solimy do smaku.