Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 253]

Sałatka z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Sałatka z tuńczyka połączonego z selerem naciowym, czerwoną cebula, jajkiem, kapusta pekińską i skropiona.

Sałatka z tuńczyka

Składniki:

Sałatka z tuńczyka

 

  • Tuńczyk – 2 puszki
  • Cebula czerwona – 1 duża szt
  • Kapusta pekińska -4-5 liści
  • Seler naciowy
  • Oliwa -1 łyżka
  • Sok z cytryny -2 łyżki
  • Sól
  • Pieprz kolorowy

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczyka
Tuńczyka odsączyć, przełożyć na sitko a następnie rozdrobnić na małe kawałki. Jajka obrać i posiekać na średnią kostkę. Dodać posiekaną cebule i pokrojone drobno liście kapusty, seler naciowy opłukać i pokroić w cienkie plasterki.

Wszystkie warzywa dobrze wymieszać z jajkiem a następnie skropić sokiem z cytryny oraz oliwą, doprawić do smaku.