Sposób przygotowania:
Sałatka ze świeżej rzodkiewki, selera naciowego
Seler naciowy umyć pod bieżącą wodą i usunąć z niego nitki. Pokroić go w paseczki, rzodkiewki umyć, usunąć ogonki i zielone części. Pokroić je w drobne cząsteczki.
Seler i rzodkiewkę połączyć razem i nasolić, po kilku minutach kiedy zmiękną odsączyć z nadmiaru soku. Dwa ogórki konserwowe i kiełbaskę śląską pokroić. Mieszamy wszystkie składniki i dodajemy 200 ml. majonezu.
Doprawiamy do smaku solą, na koniec dodajemy koperek drobno pokrojony.
Seler i rzodkiewkę połączyć razem i nasolić, po kilku minutach kiedy zmiękną odsączyć z nadmiaru soku. Dwa ogórki konserwowe i kiełbaskę śląską pokroić. Mieszamy wszystkie składniki i dodajemy 200 ml. majonezu.
Doprawiamy do smaku solą, na koniec dodajemy koperek drobno pokrojony.
ciasteczka