Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Sałatka z rzodkiewką podana w bułeczkach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jak nie macie pomysłu na podanie sałatki to polecam podać ją wydrążonych bułeczkach, najlepiej bardzo chrupiących. Sama sałatka jest bardzo prosta, szybka w wykonaniu i bardzo smaczna. Polecam na śniadanie, kolację lub przekąskę. Życzę smacznego.

Sałatka z rzodkiewką podana w bułeczkach

Składniki:

Sałatka z rzodkiewką podana w bułeczkach

Sałatka:

  • pół pęczka rzodkiewki
  • 2 jajka
  • 10 dag sera żółtego w kawałku
  • pół puszki zielonego groszku
  • pół pęczka szczypiorku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • biały pieprz mielony do smaku

Dodatkowo:

  • 4 ulubione bułki ( u mnie kajzerki )

Sposób przygotowania:

Sałatka z rzodkiewką podana w bułeczkach
1. Jajka gotujemy na twardo. Następnie dokładnie studzimy i obieramy ze skorupek, razem z serem żółtym, umytą i osuszoną rzodkiewką kroimy w kostkę. Groszek dokładnie osączamy z zalewy. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy.

2. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z majonezem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dajemy tylko połowę szczypiorku.

3. Z bułek ścinamy wierzchy, a środek wydrążamy. Następnie bułki napełniamy sałatką i posypujemy odłożonym szczypiorkiem.

4. Bułeczki podajemy i smacznego.