Sposób przygotowania:
Sałatka zimowa z tortellini
Ugotować pierożki tortellini zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przestudzić. Cebulę obrać i drobno posiekać a następnie wymieszać z odcedzonym groszkiem. Otworzyć puszkę z tuńczykiem.
Odlać olej a tuńczyka dodać do cebuli. Wymieszać razem tuńczyka, odcedzoną kukurydzę groszek, cebulę oraz tortellini. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Skropić delikatnie oliwą i jeszcze raz przemieszać. Odstawić na 20 minut do lodówki, żeby smaki się połączyły.
Odlać olej a tuńczyka dodać do cebuli. Wymieszać razem tuńczyka, odcedzoną kukurydzę groszek, cebulę oraz tortellini. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Skropić delikatnie oliwą i jeszcze raz przemieszać. Odstawić na 20 minut do lodówki, żeby smaki się połączyły.
gotowanie tortellini
Pierożki tortellini ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
siekanie cebuli
Cebulę drobno posiekać i wymieszać z odcedzonym groszkiem.
mieszanie
Wymieszać razem odcedzoną kukurydze, groszek, cebulę, ugotowane i przestudzone tortellini. Dodać odsączonego z oleju tuńczyka. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Skropić oliwą i jeszcze raz przemieszać.
chłodzenie
Przed podaniem wstawić sałatkę na 20 minut do lodówki, aby smaki się połączyły.