Sposób przygotowania:
Serniczek cytrynowy
Płatki wsypujemy do suchego garna i stawiamy na średnim ogniu. Mieszamy drewnianą łyżką aż zaczną zmieniać kolor. Następnie przekładamy płatki do miseczki, dodajemy mix oraz szczyptę pieprzu po czym szybko mieszamy składniki.
Dzielimy powstałą masę na dwie salaterki równomiernie ją rozprowadzając na dnie. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Schłodzony serek homogenizowany ucieramy z jogurtem i miodem. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i ucieramy dalej. Dzielimy masę na salaterki, wyrównujemy powierzchnie i ponownie wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny (nie krócej). Zanim podamy, posypujemy skórką cytrynową :)
Smacznego!
Dzielimy powstałą masę na dwie salaterki równomiernie ją rozprowadzając na dnie. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Schłodzony serek homogenizowany ucieramy z jogurtem i miodem. Dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i ucieramy dalej. Dzielimy masę na salaterki, wyrównujemy powierzchnie i ponownie wstawiamy do lodówki na ok. 3 godziny (nie krócej). Zanim podamy, posypujemy skórką cytrynową :)
Smacznego!
doti91