Sposób przygotowania:
Sernik na zimno
Galaretkę przygotowujemy w 1,75 szkl. wody.
Jak galaretka ostygnie, to połączyć ją z serkiem homogenizowanym. Oczywiście wykorzystująć do tego mikser i jego wysokie obroty.
Masę przelać do wybranego naczynia (radzę nie korzystać z blaszki) i wstawić do lodówki. Jak masa stężeje, to można w ten sam sposób przygotować kolejną warstwę w innym kolorze (stosujemy inną galaretkę).
Na spód naczynia można wyłozyć np. herbatniki. A wierzch przyozdobić owocami....perełkami....startą czekoladą. Według własnych upodobań i fantazji.
Ja osobiście masę wlewam do naczynia żaroodpornego, bo innego nie mam. Spotkać też można plastikowe pojemniki w takim samym kształcie jak blaszki do ciasta. Doskonale się sprawdzają przy tego rodzaju deserach.
Jak galaretka ostygnie, to połączyć ją z serkiem homogenizowanym. Oczywiście wykorzystująć do tego mikser i jego wysokie obroty.
Masę przelać do wybranego naczynia (radzę nie korzystać z blaszki) i wstawić do lodówki. Jak masa stężeje, to można w ten sam sposób przygotować kolejną warstwę w innym kolorze (stosujemy inną galaretkę).
Na spód naczynia można wyłozyć np. herbatniki. A wierzch przyozdobić owocami....perełkami....startą czekoladą. Według własnych upodobań i fantazji.
Ja osobiście masę wlewam do naczynia żaroodpornego, bo innego nie mam. Spotkać też można plastikowe pojemniki w takim samym kształcie jak blaszki do ciasta. Doskonale się sprawdzają przy tego rodzaju deserach.