Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Śliwki po królewsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Śliwki po królewsku nie dla dzieci!

Śliwki po królewsku

Składniki:

Śliwki po królewsku

 

  • 32 duże, dojrzałe, jędrne śliwki węgierki
  • kieliszek winiaku lub brandy
  • szklanka bakalii
  • szklanka śmietany kremowej lub śmietana w sparyu
  • folia aluminiowa paclan

Sposób przygotowania:

Śliwki po królewsku
Umyte śliwki wycieramy, drylujemy, układamy w salaterce, zalewamy alkoholem i przykrywamy aluminiowa folią Paclan i ustawiamy na godzinę w lodowce. Drobno pokrojone bakalie mieszamy z pokrojonymi w paseczki nasiąkniętymi alkoholem śliwkami, rozkładamy w szklankach pucharkach,  zalewamy alkoholem, w którym śliwki byly moczone i ponownie odstawiamy w chłodne miejsce. Przed podaniem mozemy przybrac ubitą śmietaną.