Sposób przygotowania:
Sok marchewkowy z miodem
Z cytryny odciąć skórkę .Marchew obrać .Wycisnąć sok w sokowirówce z marchewki i cytryny ( wrzucić też kawałek skórki z cytryny ) . Manukę zmieszać z wodą i dodać do soku .Pić na świeżo .
Do dekoracji użyłam paseczków marchewki , zwiniętej i spiętej wykałaczkami i listków mięty .
Z tych proporcji wychodzi 1 porcja soku .
Można dodać innego miodu zamiast Manuki .
Manuka to miód robiony przez pszczoły z rosnącej tylko w Nowej Zelandii rośliny o tej nazwie . Jest samoistnym środkiem septycznym i bakteriobójczym , ma w składzie naturalne antybiotyki . Podaję bliskim ( i sobie ) profilaktycznie po łyżeczce .
Tu możecie zobaczyć oryginał Miód Manuka http://www.miodymanuka.pl/?gclid=CJub5OavwqoCFQYr3wodHVW27Q
i poczytać o roślinie Manuka http://pl.wikipedia.org/wiki/Manuka
Do dekoracji użyłam paseczków marchewki , zwiniętej i spiętej wykałaczkami i listków mięty .
Z tych proporcji wychodzi 1 porcja soku .
Można dodać innego miodu zamiast Manuki .
Manuka to miód robiony przez pszczoły z rosnącej tylko w Nowej Zelandii rośliny o tej nazwie . Jest samoistnym środkiem septycznym i bakteriobójczym , ma w składzie naturalne antybiotyki . Podaję bliskim ( i sobie ) profilaktycznie po łyżeczce .
Tu możecie zobaczyć oryginał Miód Manuka http://www.miodymanuka.pl/?gclid=CJub5OavwqoCFQYr3wodHVW27Q
i poczytać o roślinie Manuka http://pl.wikipedia.org/wiki/Manuka