PannaLiliana

PannaLiliana

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Sorbet malinowo-arbuzowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny i odświeżający sorbet na letnie dni.

Sorbet malinowo-arbuzowy.

Składniki:

Sorbet malinowo-arbuzowy.

 

 

  • 1 szklanka świeżych malin
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • pół łyżki cukru

 

Sposób przygotowania:

Sorbet malinowo-arbuzowy.
Do naczynia wkrajamy arbuza, rozdrabniając go na jak najmniejsze kawałki, usuwając przy tym pestki z arbuza. W osobnym garnku dusimy maliny z łyżką soku z cytryny i cukrem, aż się rozejdą. Dodajemy to do arbuza. Blendujemy na gładka masę. Masę wstawiamy do zamrażarki. Po tym jak zastygnie, rozdzielamy sorbet na gałki i podajemy z listą mięty.