Natalia88

Natalia88

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Sucharki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przechowywać w zamkniętym słoiku.

Sucharki

Składniki:

Sucharki

 

  • 1/2kg mąki,
  • 1/2 kg cukru,
  • 15jaj,
  • 1/4 szklanki wody,
  • sok z 1 cytryny,
  • 1/2dkg anyżu.

Sposób przygotowania:

Sucharki
Ucierać żółtka z cukrem,dodać wodę,sok z cytryny,mąkę i anyż.Następnie należy ubić pianę z białek i dodać do reszty, dobrze wymieszać.Piec należy na wąskich formach, wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką.Na drugi dzień pokroić i kromki o grubości 1,5cm, wsadzić do piekarnika aby się zarumieniły.Piec w temperaturze 170°C.