Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Surówka obiadowa z kapustą i koperkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Prosta sałatka z kapusty i koperku pasująca do każdego obiadku.

Surówka obiadowa z kapustą i koperkiem. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka obiadowa z kapustą i koperkiem.

 

  • ćwierć główki białej kapusty

 

  • łyżka posiekanego drobno koperku

 

  • łyżka octu

 

  • łyżka oleju

 

  • 1 marchewka

 

  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Surówka obiadowa z kapustą i koperkiem.
Kapustkę szatkujemy drobno. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy warzywa, dodajemy koperek i również mieszamy. Polewamy octem i olejem, doprawiamy do smaku. Dokładnie łączymy składniki, odstawiamy na 15 min przed podaniem.
Surówka obiadowa z kapustą i koperkiem.
Surówka do obiadu z kapustą i koperkiem, szybka i smaczna
Surówka obiadowa z kapustą i koperkiem.
Surówka do obiadu z kapustą i koperkiem, szybka i smaczna

Tagi:

kapusta