Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Surówka z czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka w przygotowaniu surówka do obiadu.

Surówka z czerwonej kapusty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z czerwonej kapusty

 

  • 1 sztuka czerwona kapusta,
  • 5-7 łyżek majonez,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1 łyżeczka sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Surówka z czerwonej kapusty
Czerwona kapustę należy pozbawić zewnętrznych liści i poszatkować ją bardzo drobno lub zetrzeć na jarzynówce. Ja użyłam do tego robota kuchennego. Poszatkowaną lub startą kapustę skropić delikatnie sokiem z cytryny, następnie oprószyć solą oraz pieprzem. Dodać majonez i dokładnie wymieszać.
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty

Tagi:

kapusta