InesS

InesS

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Surówka z porów i jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Błyskawiczny, lekki i smaczny zastrzyk witamin.

Surówka z porów i jabłek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z porów i jabłek

 

Sposób przygotowania:

Surówka z porów i jabłek
Obierz i oczyść pory, następnie pokrój ich białe części w cienkie krążki i skrop połową soku z cytryny. Jabłka zetrzyj na tarce o dużych oczkach i skrop resztą soku. Tak przygotowane pory i jabłka wymieszaj z jogurtem, solą i pieprzem i odstaw na jakiś czas do lodówki, by surówka się przegryzła.
Surówka z porów i jabłek
Białe części porów kroimy w cienkie krążki, które następnie skrapiamy cytryną.
Surówka z porów i jabłek
Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny.
Surówka z porów i jabłek
Surówka świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadów, świetnie pasuje do drobiu.