Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Świnki w kocykach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Świnki w kocykach to popularna w UK przekąska z malutkich kiełbasek koktajlowych oraz boczku. Zapiekane w piekarniku kiełbaski owinięte boczkiem to świetna przekąska, doskonała z sosem czosnkowym.

Świnki w kocykach Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Świnki w kocykach

 

  • 18 malutkich, surowych kiełbasek koktajlowych

 

  • 9 długich i cieniutkich plasterków boczku

Sposób przygotowania:

Świnki w kocykach
Plasterki boczku poprzecinać na pół. Każdą kiełbaskę owinąć kocykiem...to znaczy połową plasterka boczku.

Świnki w kocykach..to znaczy kiełbaski z boczkiem, ułożyć na blaszce do pieczenia.

Blaszkę wstawić do piecyka i zapiekać w 180 C do czasu aż kiełbaski i boczek się ładnie zrumienia czyli około 20-30 minut.

Świnki w kocykach świetnie smakują z jogurtowym sosem czosnkowym. Smacznego :)  
Świnki w kocykach
Użyłam malutkich, surowych kiełbasek koktajlowych
Świnki w kocykach
Plasterki boczku poprzecinałam na pół, cale byłyby z byt długie
Świnki w kocykach
Kiełbaski owinęłam polówkami plasterków boczku
Świnki w kocykach
Zapieklam na rumiany kolor w piekarniku
Świnki w kocykach
Świetna przekąska doskonała z sosem czosnkowym