Sposób przygotowania:
Kiełbaski miodowe z grilla :
Kiełbaski ponacinać delikatnie tak by się nie rozpadły. W nacięcia włożyć kawałki sera Chedar . Przez kiełbaski przekłuć namoczony w wodzie patyczek do szaszłyków ( kiełbaski nie rozpadną się i łatwiej je potem nakładać ) .Bułkę przeciąć na pół .Posmarować bułkę ( przecięcie ) i kiełbasy olejem zmieszanym z Sosem miodowym z czosnkiem .Posypać bułkę grubo mielonym pieprzem . Piec na rozgrzanym grillu kładąc bułkę posmarowaną częścią do spodu .Kiedy kiełbaski się zrumienią podawać z przypieczoną bułką ( od środka robi się na niej karmelizowana powłoka z sosu ) obłożoną sałatą . Do tego pikle ( ja podałam marynowane papryczki ) .
msewka
Babciagramolka
Niestety jak dłużej poleży na grillu to serek wypływa . Dla tego daję Chedar bo on się tak łatwo nie topi - lekko tylko opiekłam .
marietta