Sposób przygotowania:
Syrop z kwiatów dzikiego bzu
Kwiaty zbieramy w pogodny dzień. Wodę gotujemy z cukrem i kwaskiem, a następnie wrzucamy kwiatu i gotujemy jeszcze minutkę. Odstawiamy do wychłodzenia, po kilku godzinach przecedzamy syrop od roślin, a następnie przelewamy do słoiczków. Syrop pasteryzujemy ok. 3-5
![Syrop z kwiatów dzikiego bzu Syrop z kwiatów dzikiego bzu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/syrop-z-kwiatow-dzikiego-bzu-56218.jpg)
![Syrop z kwiatów dzikiego bzu Syrop z kwiatów dzikiego bzu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/syrop-z-kwiatow-dzikiego-bzu-56219.jpg)
![Syrop z kwiatów dzikiego bzu Syrop z kwiatów dzikiego bzu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/syrop-z-kwiatow-dzikiego-bzu-56220.jpg)
![Syrop z kwiatów dzikiego bzu Syrop z kwiatów dzikiego bzu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/syrop-z-kwiatow-dzikiego-bzu-56221.jpg)