Sposób przygotowania:
syropek czereśniowy
Na poczatek myjemy czereśnie przekrajamy na pół wyciagamy pestki i wyrzucamy. Wlewamy do garnuszka 3 litry wody gotujemy do 80 stopni. Potem wrzucamy czereśnie i przykrywamy pokrywką. Gotujemy 30 min na małym ogniu. Po 30 min dodajemy startą skórke pomarańczy oraz olejek waniliowy i cukier i gotujemy jeszcze 15 min na małym ogniu:) Po ugotowaniu odstawić do ostygniecia. Smacznego!:)
marietta
Babciagramolka
Z tego to raczej syropu do drinków mieć nie będziesz raczej bardzo słaby kompot o nie określonym smaku
edytaha
Marietto, to nie jet sprawdzony przepis. Ja na Twoim miejscu nie ryzykowałabym zmarnowania tych pysznych owoców. A już do drinków w żadnym wypadku nie polecam. Poza tym nie syropek, ani nawet syrop, tylko zwykły kompot!
marietta
Babciagramolka
bernika