Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

syropek czereśniowy

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na poczatek myjemy czereśnie przekrajamy na pół wyciagamy pestki i wyrzucamy. Wlewamy do garnuszka 3 litry wody gotujemy do 80 stopni.

syropek czereśniowy

Składniki:

syropek czereśniowy

 

  • 1 kg czereśni
  • 200 g cukru
  • starta skórka pomaranczy
  • olejek waniliowy

Sposób przygotowania:

syropek czereśniowy
Na poczatek myjemy czereśnie przekrajamy na pół wyciagamy pestki i wyrzucamy. Wlewamy do garnuszka 3 litry wody gotujemy do 80 stopni. Potem wrzucamy czereśnie i przykrywamy pokrywką. Gotujemy 30 min na małym ogniu. Po 30 min dodajemy startą skórke pomarańczy oraz olejek waniliowy i cukier i gotujemy jeszcze 15 min na małym ogniu:) Po ugotowaniu odstawić do ostygniecia. Smacznego!:)