marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sztabki waflowe z nugatem i kremem kokos

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kremówkę wlać do średniej miski i ubić na sztywno z dodatkami. Schłodzić w lodówce.Formę natłuścić,wyłożyć papierem.Wafle przekładać.Pokroić

Sztabki waflowe z nugatem i kremem kokos

Składniki:

Sztabki waflowe z nugatem i kremem kokos

 

  • 1-2 opakowania andrutów,
  • słoik nugatu,
  • 200 ml.kremówki śmietany,
  • śmietan-fix do kremówki,
  • 80 g.wiórków kokosowych,
  • 30 dag.masła do formy
  • polewa wedle uznania,
  • oraz forma prostokątna i pergamin do wyłożenia.

Sposób przygotowania:

Sztabki waflowe z nugatem i kremem kokos
Kremówkę przelać do średniej miski i ubijać na sztywno,dodając
zagęstnik i wiórki kokosowe,wstawić do lodówki na 40 min.W tym
czasie wysmarować formę tłuszczem,wyłożyć arkuszem pergaminu,a na to kłaść wafle,kłaść łyżką nutellę,rozsmarować nożem po całej powierzchni wafla,na to wyłożyć krem śmietanowo-
kokosowy i przycisnąć drugim waflem i ponownie nałożyć podwójną masę.Na koniec pokroić przełożone andruty na prostokąciki.Można nawet oblać polewą wg.uznania.