lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Torcik czekoladowy z masą toffi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Torcik czekoladowy z masą toffi

Torcik czekoladowy z masą toffi

Składniki:

Torcik czekoladowy z masą toffi

 

  • puszka masy toffi
  • cukier puder do posypania
  • 6 jaj
  • 15 dag cukru
  • 30 dag czekolady
  • kostka masła
  • 2 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Torcik czekoladowy z masą toffi
Masło i czekoladę przełóż do rondelka dosyp cukier i wszystko razem roztop tak by powstała gładka i jednolita masa.Jaja ubij mikserem,podczas ubijania dodaj mąkę i wlej powoli masę czekoladową.Ciasto delikatnie wymieszaj i przelej do tortownicy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą.Piecz ciasto w temperaturze 180 st około 35 minut.Ostudź i przekrój wzdłuż.Przekrojone ciasto posmaruj gotową masą toffi i posyp cukrem pudrem.

Tagi:

czekolada