Sposób przygotowania:
trójwarstwowy deser z truskawek
1.Truskaweczki rozciera się (np. blenderem) z cukrem pudrem. Powstałą miksturę w ciemno-truskawkowym kolorze wlewa się na spód wysokich szklaneczek lub pucharków. Wstawiamy na pół godzinki do lodówki.
2.Następnie powtarzamy pkt. 1. dodając po trochu śmietany 18%, aż nasza mikstura uzyska piękny różowy kolorek , wlewamy na nasze truskawkowy z pkt. 1. i do lodóweczki.
3. Ubijamy śmietankę kremówkę na sztywno dodając niewielką ilość cukru pudru, dodajemy na wierzch naszych truskawkowych warstw.
2.Następnie powtarzamy pkt. 1. dodając po trochu śmietany 18%, aż nasza mikstura uzyska piękny różowy kolorek , wlewamy na nasze truskawkowy z pkt. 1. i do lodóweczki.
3. Ubijamy śmietankę kremówkę na sztywno dodając niewielką ilość cukru pudru, dodajemy na wierzch naszych truskawkowych warstw.
junette