polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Truskawki z białym winem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

UWAGA! deser dozwolony tylko dorosłym

Truskawki z białym winem

Składniki:

Truskawki z białym winem

 

  • 1/2 kg truskawek
  • 10 dag cukru
  • 1 opakowanie małego cukru waniliowego
  • 1 szklanka słodkiego białego wina
  • 2 szklanki wody mineralnej

 

Sposób przygotowania:

Truskawki z białym winem
Truskawki umyć, usunąć szypułki i przetrzeć przez sitko. Wodę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszać z przetartymi truskawkami i winem.Rozłożyć do pucharków. Przed podaniem schłodzić przez kilka godzin w lodówce.