Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Truskawki z kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Truskawki z kruszonką,szybko i smacznie;)

Truskawki z kruszonką

Składniki:

Truskawki z kruszonką

 

  • Składniki na 5 porcji
  • (małe kokilki)

 

  • Masło- 50 gramów
  • cukier - 2 łyżki
  • mąka - 4 łyżki
  • cukier waniliowy - 2 łyżeczki
  • Truskawki 15 sztuk

Sposób przygotowania:

Truskawki z kruszonką
Nastawiamy piekarnik na180*C. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Kroimy w plasterki do kokilek. Po trzy truskawki pokrojone w plastry do jednej kokilki. Masło roztapiamy, mąkę łączymy z cukrem i cukrem waniliowym. Roztopione masło wlewamy do mąki z cukrem, cięgle mieszając. Powstaną nam grudki - kruszonka;) i zasypujemy truskawki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 15 minut. Tryb góra i dół z termoobiegiem. * Pomysł na wykonanie w ten sposób kruszonki podpatrzyłam u koleżanki. Robiłam ją wcześniej ale z jabłkami - rewelacyjny sposób;)