agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Truskawkowa rozkosz- deser

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Truskawkowa rozkosz z galaretek i bitej śmietany

Truskawkowa rozkosz- deser

Składniki:

Truskawkowa rozkosz- deser

 

  • galaretka truskawkowa 2 szt
  • śmietana 30% 1 opak
  • cukier puder 2 łyżka
  • truskawki 10 dkg
  • posypka 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Truskawkowa rozkosz- deser
Przygotować niezbędne składniki na deser. Galaretki rozpuścić w wodzie według przepisu podanego na opakowaniu, użyć mniej wody niż jest w przepisie. Ostygniętą galaretkę wlać do pucharków i włożyć do lodówki w celu stężenia. Następnie ubić śmietankę kremówkę, dodając do niej cukier puder i miksować do uzyskania konsystencji ubitej śmietany, śmietana musi być puszysta i sprężysta. Truskawki opłukać, usunąć szypułki, pokroić na cząstki i poukładać na wierzch deseru. Posypać posypką i spożywać bezpośrednio po wykonaniu. Można użyć innych owoców.