motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Udka z marchewką i pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne mięsko z kurczaka podane w jarzynach. Jest doskonałą podstawą do przygotowania smacznego obiadu.

Udka z marchewką i pietruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka z marchewką i pietruszką

 

  • 3 udka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • olej do smażenia
  • przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

Udka z marchewką i pietruszką
Udka dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie oprószamy przyprawami i rumienimy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka, delikatnie podlewamy wodą i dusimy. Marchewki i pietruszkę obieramy, następnie kroimy. Rumienimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do mięska. Wszystko dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości.
Udka z marchewką i pietruszką
Przygotowane udka smażymy na rozgrzanym oleju
Udka z marchewką i pietruszką
Przygotowane jarzyny obieramy i kroimy na mniejsze kawałki
Udka z marchewką i pietruszką
Zarumienione udka dajemy do garnka, podlewamy wodą i dusimy
Udka z marchewką i pietruszką
Jarzyny rumienimy na oleju i dodajemy do udek