Sposób przygotowania:
Udka z marchewką i pietruszką
Udka dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie oprószamy przyprawami i rumienimy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka, delikatnie podlewamy wodą i dusimy. Marchewki i pietruszkę obieramy, następnie kroimy. Rumienimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do mięska. Wszystko dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości.
![Udka z marchewką i pietruszką Udka z marchewką i pietruszką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/udka-z-marchewka-i-pietruszka-452087.jpg)
![Udka z marchewką i pietruszką Udka z marchewką i pietruszką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/udka-z-marchewka-i-pietruszka-452088.jpg)
![Udka z marchewką i pietruszką Udka z marchewką i pietruszką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/udka-z-marchewka-i-pietruszka-452089.jpg)
![Udka z marchewką i pietruszką Udka z marchewką i pietruszką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/udka-z-marchewka-i-pietruszka-452090.jpg)