motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Puree ziemniaczane z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne ziemniaczki przygotowane z dodatkiem masła, mleka oraz zielonej cebulki. Ja podaję z mięskiem i surówka.

Puree ziemniaczane z cebulką

Składniki:

Puree ziemniaczane z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczane z cebulką
Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Dajemy do wrzącej wody i gotujemy ok. 15-20 minut. Odcedzamy.

Masełko roztapiamy na wolnym ogniu. Do masła wlewamy mleko. Ziemniaki rozbijamy tłuczkiem. Dodajemy po troszku przygotowanego mleka wraz z masłem. I tak robimy aż ziemniaki uzyskają jednolitą masę.

Na koniec dodajemy pokrojoną cebulkę i doprawiamy solą i pieprzem.