Sposób przygotowania:
Puree ziemniaczane z cebulką
Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Dajemy do wrzącej wody i gotujemy ok. 15-20 minut. Odcedzamy.
Masełko roztapiamy na wolnym ogniu. Do masła wlewamy mleko. Ziemniaki rozbijamy tłuczkiem. Dodajemy po troszku przygotowanego mleka wraz z masłem. I tak robimy aż ziemniaki uzyskają jednolitą masę.
Na koniec dodajemy pokrojoną cebulkę i doprawiamy solą i pieprzem.
Masełko roztapiamy na wolnym ogniu. Do masła wlewamy mleko. Ziemniaki rozbijamy tłuczkiem. Dodajemy po troszku przygotowanego mleka wraz z masłem. I tak robimy aż ziemniaki uzyskają jednolitą masę.
Na koniec dodajemy pokrojoną cebulkę i doprawiamy solą i pieprzem.