mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

winogronowa konfitura

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

winogronowa konfitura - sama słodycz

winogronowa konfitura

Składniki:

winogronowa konfitura

 

  • 1 kg winogron
  • 1 kg cukru
  • 4-5 g kwasu cytrynowego
  • olejek waniliowy do smaku

Sposób przygotowania:

winogronowa konfitura
Przygotuj zdrowe dojrzałe winogrona o mniej więcej tej samej wielkości. Włóż je na parę minut do wody o temp 90 st C, dodaj szypułki wiśni (nie jest to konieczne, ale powoduje powstanie ładniejszego koloru) Winogrona włóż do syropu z cukru i zostaw w nim ok 5 godzin. Po tym czasie gotować przez godzinę. Odstaw na ok godzinę i znów gotuj. Dodaj kwas cytrynowy i olejek waniliowy.

Tagi:

winogrona