mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Wiosenna rozkosz z truskawkami .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna truskawkowa pianka z połączeniem śmietany i masy marcepanowej :)

Wiosenna rozkosz z truskawkami . Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenna rozkosz z truskawkami .

 

  • 400 g truskawek mrożonych
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 1 szklanka wody

 

  • bita śmietana - lub śmietanka 30 % -250 ml

 

  • czekolada

 

  • dekoracje zrobione z masy marcepanowej

Sposób przygotowania:

Wiosenna rozkosz z truskawkami .
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 1 szklance wody i zalewamy nimi zamarznięte truskawki szybko miksujemy na puszystą piankę ( uwaga masa bardzo szybko się ścina ) przekładamy dość szybko do szklanek.

Śmietankę ubijamy na sztywno nakładamy na masę truskawkową , czekoladę ścieramy na tarce o małych oczkach posypujemy deser.

Z masy marcepanowej robimy dekoracje i układamy na deserze .

Wkładamy do lodówki na 20 minut .
Wiosenna rozkosz z truskawkami .
Wiosna już nie bawem a takie kolory umila nam dzień .
Wiosenna rozkosz z truskawkami .
Wszystko jadalne :) nic sie nie zmarnuje ................
Wiosenna rozkosz z truskawkami .
Podczas przekładania tutaj masa truskawkow która już jest idealna
Wiosenna rozkosz z truskawkami .
I na górę śmietanka teraz jeszcze posypać czekoladowymi wiórkami

Tagi:

czekolada