Sposób przygotowania:
zapiekanka truskawkowe
Obsypujemy chleb cukrem i podsmażamy na suchej patelni, tak by chlebek się lekko zrumienił a cukier trochę skarmelizował.
Truskawki kroimy w plasterki. Serek mieszamy z mąką kukurydzianą.
Do żaroodpornego naczynia wkładamy tosty, na to kładziemy truskawki i posypujemy brązowym cukrem. Na to kładziemy warstwę twarożku i posypujemy resztą cukru. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 8-10 minut, tak by serek się lekko przyrumienił a truskawki puściły sok.
Podajemy na ciepło.
Smaczności.
Truskawki kroimy w plasterki. Serek mieszamy z mąką kukurydzianą.
Do żaroodpornego naczynia wkładamy tosty, na to kładziemy truskawki i posypujemy brązowym cukrem. Na to kładziemy warstwę twarożku i posypujemy resztą cukru. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 8-10 minut, tak by serek się lekko przyrumienił a truskawki puściły sok.
Podajemy na ciepło.
Smaczności.