Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kawa z białą czekoladą i bitą śmietaną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gdyby nie to, że taka kawa jest bardzo kaloryczna, mogłabym ją pić codziennie. Z dodatkiem białej czekolady i ubitej kremówki wyszła przepyszna :)

Kawa z białą czekoladą i bitą śmietaną

Składniki:

Kawa z białą czekoladą i bitą śmietaną

 

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego
  • 1/4 szklanki wrzącej wody
  • 1/2 tabliczki białej czekolady
  • 1/3 szklanki śmietany kremówki
  • cukier puder do smaku
  • 1 szklanka bardzo zimnego mleka

Sposób przygotowania:

Kawa z białą czekoladą i bitą śmietaną

Etap 1

Kawa z białą czekoladą i bitą śmietaną
Zalana wrzątkiem kawa z dodatkiem białej czekolady.

Kawę zalać wrzącą wodą. Dodać do niej cukier waniliowy i połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, odłożyć na chwilę. Jak czekolada się roztopi, dokładnie wymieszać, ostudzić.

Etap 2

Kawa z białą czekoladą i bitą śmietaną
Bardzo zimne mleko rozlane do dwóch szklanek.

Bardzo zimne mleko rozlać do dwóch szklanek. Do mleka wlać czekoladową kawę. Śmietanę ubić na sztywno, dosłodzić do smaku cukrem pudrem. Śmietanę rozłożyć do szklanek z kawą.

Podawać ze słomką od razu po przygotowaniu.

Tagi:

kawa