Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Miodowa kawa z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kawa mrożona z miodem i bitą śmietaną

Miodowa kawa z bitą śmietaną

Składniki:

Miodowa kawa z bitą śmietaną

 

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 2/3 szklanki wody
  • 1/3 szklanki mleka
  • 3 kostki lodu
  • 2 łyżeczki płynnego, ciemnego miodu
  • 30ml śmietany kremówki

 

Sposób przygotowania:

Miodowa kawa z bitą śmietaną
Kawę wsypujemy do szklanki i zalewamy gorącą wodą, a jak ostygnie to dolewamy mleko wymieszane wcześniej z miodem. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy za pomocą miksera na sztywną pianę. Do kawy wrzucamy kostki lodu, a wierzch, za pomocą szprycy, ozdabiamy bitą śmietaną.

Tagi:

lody kawa