Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kompot pomarańczowo-czereśniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Mój niedzielny kompocik pomarańczowo-czereśniowy świetnie gasi pragnienie

Kompot pomarańczowo-czereśniowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kompot pomarańczowo-czereśniowy

 

Sposób przygotowania:

Kompot pomarańczowo-czereśniowy
Do garnka przelewamy czereśnie, które następnie zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu, następnie pomarańczę myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry, kiedy kompot się zagotuje dodajemy nasze pomarańcze, zalewamy sokiem, dodajemy cukier, dokładnie mieszamy, i wyłączamy grzanie i zostawiamy na kwadrans do przegryzienia się smaku, Podajemy z pomarańczami
Kompot pomarańczowo-czereśniowy
do garnka przelewamy czereśnie z sokiem własnym
Kompot pomarańczowo-czereśniowy
następnie zalewamy je woda i gotujemy na wolnym ogniu
Kompot pomarańczowo-czereśniowy
pomarańczę myjemy obieramy i kroimy w plastry
Kompot pomarańczowo-czereśniowy
pomarańczę dodajemy do kompotu razem z cukrem i sokiem