Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Ciasto z czereśniami i caviarem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto, bez pieczenia które zrobisz w kilka minut, taki ciastem na pewno zaskoczysz Gości. Masa sernikowa a w niej kuleczki z sokiem, wypróbuj przekonaj się.

Ciasto z czereśniami i caviarem

Składniki:

Ciasto z czereśniami i caviarem

 

  • 220 g herbatników kakaowych
  • 100 g masła
  • 1 kg sera sernikowego z wiaderka
  • 3 galaretki przezroczyste
  • 600 ml wody
  • 8 łyżek cukru pudru
  • 330 ml śmietany 30%
  • 300 g fruit caviar różne kolory
  • 2 galaretki wiśniowe
  • Kilka czereśni do dekoracji

Sposób przygotowania:

Ciasto z czereśniami i caviarem

I

Ciasto z czereśniami i Caviarem
Przygotowanie masy herbatnikowej z pokruszonych ciastek oraz masła.

1. Galaretki przezroczyste rozpuszczam w 200 ml gorącej wody, czerwone galaretki rozpuszczam 400 ml gorącej wody, odstawiam do wystygnięcia.
2. Herbatniki kruszę, łączę z rozpuszczonym masłem. Masę herbatnikową układam na dnie formy.

II

Ciasto z czereśniami i Caviarem

3. Śmietanę ubijam mikserem z dodatkiem cukru pudru. Do śmietany dodaję stopniowo ser sernikowy oraz wystudzone galaretki przezroczyste, cały czas miksuję mikserem

III

Ciasto z czereśniami i Caviarem

5. Masę sernikową wykładam na masę herbatnikową.
6. Na masie układam wydrylowane czereśnie i zalewam wiśniowymi galaretkami.
7. Ciasto chłodzę w lodówce 2 godziny.

IV

8. Gotowe.
9. Smacznego