VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Sałatka – przedwiośnie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Wielkimi krokami zbliża się wiosna. Każdemu z nas brakuje słońca i kolorów. Aby choć odrobinę poczuć wiosny proponuje taką kolorowa sałatkę z porem i wędzonym kurczakiem.

Sałatka – przedwiośnie

Składniki:

Sałatka – przedwiośnie

 

  • 250 g makaronu tortellini z szynką
  • 1 udko wędzone
  • 1 ogórek
  • 2 pomidory
  • 1 por (biała cześć)
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 łyżki majonezu
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka – przedwiośnie
Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Udko wędzone obieramy ze skóry i kroimy w kosteczkę. Pomidory, ogórka i rzodkiewki również kroimy w kostkę. Por kroimy w półplasterki. Wszystkie warzywa łączymy z makaronem. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki, żeby składniki się przegryzły.