Sposób przygotowania:
Alkoholowy deser z mascarpone
Na dnie 6 pucharków układamy biszkopty (tak aby zajęły całą dolną powierznię pucharków), po czym każdy z biszkoptów zalewamy 2 łyżkami alkoholu blue curacao (biszkopty będą niebieskiego zabarwienia i będą mieć delikatny alkoholowy aromat).
Śmietanę ubijamy na sztywno. Trzepaczką (recznie), lekko rozdrabniamy serek mascarpone, następnie dodajemy do niego ubitą śmietanę i mieszamy aż powstanie taki lekki puszek.
Mase masarpone dzielimy na pół i pierwszą część układamy na biszkopty, a następnie układamy stężałą już galaretkę truskawkową (przygotowaną tak jak na opakowaniu).
Następnie układamy koljeną wasrtwę serka mascarpone i zabieramy się do dekoracji.
Dekorujemy w sposób dwolny. Ja uzyłam wiśni z syropu, świeżej pomarańczy startej czekolady oraz opłatkowych listków do dekoracji tortu.
Deserek najlepiej smakuje lekko schłodzony. Wyśmienity i efektowany
Śmietanę ubijamy na sztywno. Trzepaczką (recznie), lekko rozdrabniamy serek mascarpone, następnie dodajemy do niego ubitą śmietanę i mieszamy aż powstanie taki lekki puszek.
Mase masarpone dzielimy na pół i pierwszą część układamy na biszkopty, a następnie układamy stężałą już galaretkę truskawkową (przygotowaną tak jak na opakowaniu).
Następnie układamy koljeną wasrtwę serka mascarpone i zabieramy się do dekoracji.
Dekorujemy w sposób dwolny. Ja uzyłam wiśni z syropu, świeżej pomarańczy startej czekolady oraz opłatkowych listków do dekoracji tortu.
Deserek najlepiej smakuje lekko schłodzony. Wyśmienity i efektowany