Sposób przygotowania:
Ananas z kremem czereśniowym
Krążki ananasa osaczyć i pokroić w kostkę kilka krążków odłożyć do dekoracji. Sok spodananasa
odstawić. W głębokiej misce rozetrzeć drewnianą łyżką serki i dodać do nich tyle soku ananasowego, by powstała masa o konsystencji średnio gęstego kremu. Następnie dodać do masy kostkę ananasową. Całość dokładnie wymieszać. Krem rozdzielić do 6 -8 pucharków, posypać połamanymi herbatnikami i polaćdżemem czereśniowym rozcieńczonym brandy. Przybrać bitą śmietaną oraz wiśniami, wstawić do lodówki. Bezpośrednio przed podaniem pucharki przybrać połówkami krążków ananasowych. Zapraszam do przygotowania deseru. Smacznego
odstawić. W głębokiej misce rozetrzeć drewnianą łyżką serki i dodać do nich tyle soku ananasowego, by powstała masa o konsystencji średnio gęstego kremu. Następnie dodać do masy kostkę ananasową. Całość dokładnie wymieszać. Krem rozdzielić do 6 -8 pucharków, posypać połamanymi herbatnikami i polaćdżemem czereśniowym rozcieńczonym brandy. Przybrać bitą śmietaną oraz wiśniami, wstawić do lodówki. Bezpośrednio przed podaniem pucharki przybrać połówkami krążków ananasowych. Zapraszam do przygotowania deseru. Smacznego