margarytka

margarytka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 60]

Arbuzowo-gruszkowo-jabłkowy koktajl

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gęsty orzeźwiający napój.Arbuz doskonale gasi pragnienie w upalne dni,w 92% składa się z wody i zawiera niewielką ilość witamin i składników mineralnych.

Arbuzowo-gruszkowo-jabłkowy koktajl

Składniki:

Arbuzowo-gruszkowo-jabłkowy koktajl

 

 

Sposób przygotowania:

Arbuzowo-gruszkowo-jabłkowy koktajl
Miąższ arbuza odkroić od skórki oczyścić z czarnych pestek.Jabłka i gruszki obrać ze skórki,oczyścić z gniazd nasiennych.Owoce pokrojone w kostkę wrzucić do blendera i dokładnie zmiksować.Jabłka i gruszki powinny być dość miękkie aby łatwo można było je zmiksować.Przelać do szklanek.Całość można dodatkowo udekorować listkami mięty.