Sposób przygotowania:
Orzeźwiające smoothie z sezonowych owoców
🔘 Czereśnie (lub kwaśne wiśnie), maliny i truskawki posortować i zepsute wyrzucić. Następnie wszystkie owoce włożyć, luźno do torebki do zamrażania i wstawić na 120 minut do zamrażalki.
🔘 Teraz do blendera wlać sok z pomarańczy i mleko migdałowe, następnie dodać zamrożone maliny, truskawki i czereśnie i wszystko razem dobrze zmiksować na wysokich obrotach. Całość dosłodzić syropem z agawy (według uznania) i ponownie wymieszać, aż smoothie uzyska jednolitą i kremową konsystencję. Gotowe smoothie przelać do szklanki i od razu ciesz się smakiem.
🔘 Teraz do blendera wlać sok z pomarańczy i mleko migdałowe, następnie dodać zamrożone maliny, truskawki i czereśnie i wszystko razem dobrze zmiksować na wysokich obrotach. Całość dosłodzić syropem z agawy (według uznania) i ponownie wymieszać, aż smoothie uzyska jednolitą i kremową konsystencję. Gotowe smoothie przelać do szklanki i od razu ciesz się smakiem.