szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Babeczki z kawową bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Dzięki wykorzystaniu gotowych babeczek bardzo szybki deser. Można użyć dowolnych owoców.

Babeczki z kawową bitą śmietaną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z kawową bitą śmietaną

 

  • 150 ml śmietanki kremowej 30 %
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1/2 małej łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 6 gotowych korpusów babeczek
  • 10 kulek winogrona
  • 2 kostki czekolady
  • 1 łyżka tartych orzechów laskowych

Sposób przygotowania:

Babeczki z kawową bitą śmietaną
Winogrona myjemy i kroimy na ćwiartki. Do gotowych babeczek układamy po kilka kawałków owoców a następnie dodajemy troszkę pokrojonej na cienkie wiórki czekolady. Domiksera przelewamy schłodzoną śmietankę i ubijamy. Następnie dodajemy cukier puder i kawę rozpuszczalną i dalej ubijamy. Gdy śmietana jest gotowa nakładamy łyżką na babeczki. Z wierzchu posypujemy tartymiorzechami laskowymi.
Babeczki z kawową bitą śmietaną
Podstawowe składniki to gotowe korpusiki babeczek oraz smietanka kremowa
Babeczki z kawową bitą śmietaną
Śmietanę ubijamy z dodatkiem cukru i kawy
Babeczki z kawową bitą śmietaną
Do babeczek nakłądamy pokrojone owoce i czekoladę
Babeczki z kawową bitą śmietaną
Całość przykrywamy kawową bita smiettaną