lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Babka mrożona z twarożku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

przepyszny deser z serka homogenizowanego

Babka mrożona z twarożku

Składniki:

Babka mrożona z twarożku

 

  • 2 opakowania serka homogenizowanego
  • 3 jaja
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • łyżka cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 5 dag rodzynek
  • marmolada owocowa
  • posiekane orzechy
  • kilka biszkoptów

Sposób przygotowania:

Babka mrożona z twarożku
Żelatyne namocz w zimnej wodzie i rozpuść w jak najmniejszej ilości wrzątku.Jaja umyj,serek utrzyj z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i żółtkami.Dodaj rodzynki i orzechy oraz trochę marmolady,wymieszaj to wszystko z ubitą pianą z białek wlewając po trochu żelatynę.Przełóż do formy wypłukanej zimną wodą i wysypanej cukrem i wstaw na 1 godz do zamrażalnika.Przed podaniem formę zanurz na kilka sekund we wrzącej wodzie po czym deser wyłóż na talerzyki i do dekoracji przybierz biszkoptami.

Tagi:

biszkopt