Beziki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

samczne dla dorosłych ale również i dzieci ;)

Beziki

Składniki:

Beziki

 

  • białko 3 sztuki
  • cukier puder - mniej niz pół szklanki
  • cukier krystaliczny 1/5 szklanki
  • pół torebki cukru waniliowego
  • kisiel malinowy lub truskawkowy- nie cala łyżeczka

Sposób przygotowania:

Beziki
Białka ubijamy na sztywno, dodając cukry , a na końcu kisiel. Szprycą do ortu wyciskamy bezy ( można także nakładać łyżką) na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy na 130-140 stopni C i wkładamy bezy do pikarnika, zmniejszamy temperature do 100 stopni C i pieczemy okolo 15 minut . Wyłaczamy piekarnik i zostawiamy beziki na okolo 20-30 minut oby ostygły.

Tagi:

beziki