Sposób przygotowania:
Bezowy deser z jagodami
Piekarnik rozgrzać do 180*C. Ubić białka jajek. Kiedy będzie sztywna zacząć dodawanie cukru. Włączyć mikser na najwyższe obroty i po łyżce wsypywać cukier. Na końcu dodać mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia (najlepiej przygotować to wcześniej) Narysować dwa prostokąty o wymiarach 10x23cm. Pianę z białek nałożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć masę według wzoru. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zmniejszyć temperaturę do 140*C. Suszyć bezy przez 1 h i 30min. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Blaty ostrożnie zdjąć z papieru do pieczenia. Zimny serek mascarpone i kremówkę umieścić w naczyniu i ubić na sztywno. Pod koniec dodać cukier puder. Kremem przełożyć blaty bezowe, obficie posypując jagodami. Przechowywać w lodówce. Smacznego!
marietta
bogusia82
super ciacho.
Belaiza
Super!!Musze koniecznie upiec.Dziekuje za fajny przepis