Sposób przygotowania:
Jagodowy eton mess
Składniki na dwie średnie porcje. Jagody myjemy i osuszamy. Wkładamy je do miseczki i łączymy z cukrem pudrem, delikatnie rozgniatamy. Odstawiamy na 30 minut, żeby puściły więcej soku. Bezy kruszymy na mniejsze kawałki. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru. Pamiętajmy, że śmietana musi być dobrze schłodzona, najlepiej ubijać ją również w schłodzonym naczyniu. W dwóch szklankach układamy na przemian warstwę bez, jagód i śmietany, aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę powinna stanowić śmietana. Deser dekorujemy świeżymi jagodami i listkami mięty. Od razu podajemy. Życzę smacznego :)
2milutka
mysza75
Cukiereczek13
2milutka
masz rację najlepsze są proste bez udziwnień bo wtedy czujesz smak:)
Pawelas1990
Nic dodać nic ująć
edytaha