SUPERPRZEPIS

Bezy a'la Pavlove

  • 4
  • zbysiowa
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13
Bezy a'la Pavlove Więcej zdjęć (5)

Słodki deser, mini Pavlova, raj dla podniebienia.

Składniki:

Bezy a'la Pavlove

 

  • 7 białek
  • 20 łyżek cukru pudru
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 2 łyżki skrobii kukurydzianej
  • Łyżka octu winnego białego
  • ½ litra śmietany kremówki
  • 2 x śmietanfix
  • Owoce do dekoracji, truskawki i jagody

 

Sposób przygotowania:

Bezy a'la Pavlove
Ubijam białka z odrobinką soli, stopniowo dodając cukier puder i cukier waniliowy, aż do uzyskania gęstej – sztywnej masy. Następnie do białek dodaję ocet i przesiewam skrobię , wszystko dokładnie ale delikatnie mieszam. Piekarnik nagrzewam do 150 st.C. Na blachy wyłożone papierem do pieczenia wykładam łyżką porcje piany tworząc kółka, piekę z włączonym termoobiegiem około 90 minut. Po upieczeniu zostawiam w wyłaczonym, lekko uchylonym piekarniku do całkowitego wystygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijam z cukrem i śmietanfixem, wykładam na bezy, i dekoruję owocami.
Bezy a'la Pavlove
Ubijam białka z odrobinką soli, stopniowo dodając cukier puder i cukier waniliowy, aż do uzyskania gęstej – sztywnej masy. Następnie do białek dodaję ocet i przesiewam skrobię , wszystko dokładnie ale delikatnie mieszam
Bezy a'la Pavlove
Piekarnik nagrzewam do 150 st.C. Na blachy wyłożone papierem do pieczenia wykładam łyżką porcje piany tworząc kółka, piekę z włączonym termoobiegiem około 90 minut.
Bezy a'la Pavlove
dekoruję owocami.
Bezy a'la Pavlove
smacznego:)

Tagi:

bezy