Sposób przygotowania:
Bezy a'la Pavlove
Ubijam białka z odrobinką soli, stopniowo dodając cukier puder i cukier waniliowy, aż do uzyskania gęstej – sztywnej masy. Następnie do białek dodaję ocet i przesiewam skrobię , wszystko dokładnie ale delikatnie mieszam. Piekarnik nagrzewam do 150 st.C. Na blachy wyłożone papierem do pieczenia wykładam łyżką porcje piany tworząc kółka, piekę z włączonym termoobiegiem około 90 minut. Po upieczeniu zostawiam w wyłaczonym, lekko uchylonym piekarniku do całkowitego wystygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijam z cukrem i śmietanfixem, wykładam na bezy, i dekoruję owocami.
edytaha
zbysiowa
Zatem do roboty :DD A tak poważnie to proszę się częstować;))
edytaha
Oj, dziękuję :) Chora jestem i nie mam siły rękami ruszać, ale dodałam do ulubionych. Jak wyzdrowieję, to zrobię, bo bardzo mi się podobają Twoje beziki :)
agaa_r