Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

bezy czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

czekoladowe bezy, bardzo smaczne

bezy czekoladowe

Składniki:

bezy czekoladowe

 

  • 4 białka,
  • 20 dag cukru pudru,
  • 7,5 dag mąki,
  • 4 łyżki startej czekolady,
  • pół opakowania cukru waniliowego,
  • 0,5 łyżeczki cynamonu

 

Sposób przygotowania:

bezy czekoladowe
Białka ubijamy na sztywną piane i stopniowo dodajemy cukier puder i czekolade, nastepnie cukeir waniliowy i cynamon, delikatnie mieszamy. Blaszke wysmarowac tłuszczem i posypac mąką. Łyżka nakładamy male porcje ciasta, zachowując spore odstępy. Pieczemy 18 minut w temp 160 stopni.

Tagi:

czekolada bezy