Sposób przygotowania:
Bezy po wielkopolsku
Na samym początku ubijamy białka na sztywną pianę. Następnie wsypujemy cukier i nadal ubijać, aż masa będzie gładka. Potem robimy z papieru pergaminowego kornet i wlewamy do niego ubitą masę.Kolejno uciętym rogiem kornetu wyciskamy okrągłe ciasteczka w kształcie kapelusza grzyba na blachę wyłożoną pergaminem i posypanym cukrem pudrem. Potem suszymy w niezbyt gorącym piecu 2 godziny I na koniec przyrządzamy krem.Na początku żółtka z cukrem włożyć do rondelka,następnie wstawiamy w drugi rondelek z wrzącą wodą i mieszamy, aż się masa zaparzy. Pod koniec naszej pracy wyjmujemy rondelek na podstawkę i studzimy.I potem masło ucieramy do białości,mieszamy cukier waniliowy i łączymy z masą wciąż mieszając.I wreszcie przekładamy kremem ciastka.
edytaha
misia14